Home > Projecten

The Cross-Point Foundation ondersteund de volgende projecten:

Arme kinderen in  India


Deze kinderen wonen in een armoedig klein huisje samen met hun e.v.t. broers en / of zussen en hebben of geen ouders* of maar 1 ouder* (weduwe). De kinderen / verzorgers krijgen geen geld van ons. Onze contactpersonen kopen maandelijks hun basisvoorzieningen zoals: rijst, groente, curry, fruit, tandpasta, hygiënische-producten, schoolspullen en kleding. Zij kopen dit groot in en brengen dit elke maand met hun busje bij de kinderen langs. Door deze aanpak wordt het hele gezin geholpen. Tevens zorgen onze contactpersonen ervoor dat de kinderen elke dag naar school kunnen gaan. Wij ontvangen elke maand een verslag met veel foto`s hoe het met de kinderen gaat en wat er exact is gekocht voor deze kinderen.
* of verzorg(st)er (opa/oma)

Huiswerkbegeleiding


Voor de schoolkinderen is het best moeilijk om het snelle tempo op een Indiase school te volgen. Veel ouders (in de armste gebieden) zijn analfabeet, hierdoor kunnen zij hun kinderen niet helpen. Er wordt bijles- en huiswerkbegeleiding gegeven aan 60 kinderen. Onze visie is om meer van deze gratis bijles- en huiswerkbegeleiding’s projecten te creëren. Hiervoor zoeken wij nog sponsors. Wilt u dit project sponsoren? Neem  dan contact met ons op. Want alleen met een goede scholing heeft een kind een toekomst.

Opvanghuis


Eind 2016 is er begonnen met het bouwen van een opvanghuis voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen. Komende periode is het de bedoeling dit opvanghuis gereed te krijgen. Hiervoor zijn nog wel sponsoren nodig. Neem voor meer informatie contact op.