Home > Projecten

The Cross-Point Foundation ondersteund de volgende projecten:

Waterput bij opvanghuis “Febe Home”

Op dit moment ontstaat er een acuut probleem in India. Door de groeiende economie wordt er steeds meer water gebruikt in het land. Steeds vaker kan de Indiase overheid de watertoevoer niet garanderen. Het gebeurt steeds vaker dat er dagenlang geen water vanuit de waterleiding beschikbaar is. Ook neemt de kwaliteit van het water steeds verder af. Dit water wordt door de overheid in deze regio op 30 tot 50 meter diep onttrokken. Doordat het vervuilde water van de open riolering steeds verder zakt, raakt dit water steeds verder vervuild wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Het Febe Home, de naastliggende kerk en de krottenwijk rondom de kerk is wel afhankelijk van dit water.

Om de kwaliteit en de beschikbaarheid van het drinkwater te garanderen wil The Cross-Point Foundation graag een diepere put gaan boren (ongeveer 100 meter diep). Hier zit genoeg en schoon water. Op deze manier kan het Febehuis zelfvoorzienend zijn en is er op de langere termijn ook genoeg water voor de buurt.

Door het groter wordende watertekort in India is het boren van een waterput duur. Daarnaast hebben een selectief aantal boorbedrijven in India het alleenrecht om te boren waardoor de prijzen verder worden opgedreven. Het boren van een waterput wordt hierdoor jaarlijks een paar honderd euro duurder. Op dit moment zijn de kosten voor een dergelijke put van honderd meter diep inclusief pomp 6000,- euro. Ter vergelijking; een gemiddeld werkende man in dit gebied verdiend circa 200,- euro per maand aan salaris met een 6-daagse werkweek.

Voor de lokale kerk, het opvanghuis en de buurt is dit een bedrag wat zij zelf niet kunnen opbrengen. Daarom zijn wij op zoek naar sponsoren voor dit project. Neem voor meer informatie contact op.

Arme kinderen in  India


Deze kinderen wonen in een armoedig klein huisje samen met hun e.v.t. broers en / of zussen en hebben of geen ouders* of maar 1 ouder* (weduwe). De kinderen / verzorgers krijgen geen geld van ons. Onze contactpersonen kopen maandelijks hun basisvoorzieningen zoals: rijst, groente, curry, fruit, tandpasta, hygiënische-producten, schoolspullen en kleding. Zij kopen dit groot in en brengen dit elke maand met hun busje bij de kinderen langs. Door deze aanpak wordt het hele gezin geholpen. Tevens zorgen onze contactpersonen ervoor dat de kinderen elke dag naar school kunnen gaan. Wij ontvangen elke maand een verslag met veel foto`s hoe het met de kinderen gaat en wat er exact is gekocht voor deze kinderen.
* of verzorg(st)er (opa/oma)

Huiswerkbegeleiding


Voor de schoolkinderen is het best moeilijk om het snelle tempo op een Indiase school te volgen. Veel ouders (in de armste gebieden) zijn analfabeet, hierdoor kunnen zij hun kinderen niet helpen. Er wordt bijles- en huiswerkbegeleiding gegeven aan 60 kinderen. Onze visie is om meer van deze gratis bijles- en huiswerkbegeleiding’s projecten te creëren. Hiervoor zoeken wij nog sponsors. Wilt u dit project sponsoren? Neem  dan contact met ons op. Want alleen met een goede scholing heeft een kind een toekomst.

Opvanghuis


Eind 2016 is er begonnen met het bouwen van een opvanghuis voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen. Inmiddels is dit opvanghuis gerealiseerd en heeft het de naam “Febe Home” gekregen. In het opvanghuis worden op dit moment 6 meisjes op een kleinschalige manier opgevangen.